Zoeken

Marokkaanse politie door migranten aangevallen bij Melilla

9 maart 2022 - 18:00 - Marokko

©

Spaanse en Marokkaanse politie-eenheden zijn er dinsdag in geslaagd een nieuwe bestorming van de grenzen met Melilla te voorkomen.

Persagentschap EFE bericht dat de veiligheidssystemen van de Guardia civil rond 6 uur ’s ochtends dinsdag, melding deden van een duizendtal migranten die de enclave naderden.

Lees ook: Bestorming Melilla: Spanje bekritiseert passiviteit Marokko (video)

Ondanks het gebruik van traangas door de Marokkaanse en Spaanse politie om de migranten te ontmoedigen, lukte het 400 van hen om de grenshekken van Melilla te bereiken, tussen de grensovergangen van Barrio Chino en Bni Nssar.

Volgens de plaatselijke regering in Melilla werden de Marokkaanse veiligheidsdiensten "met geweld aangevallen" door de migranten. Dankzij "de uitstekende coördinatie en snelle reactie" lukte het de Marokkaanse politie ondanks de gewelddadige aanval, de bestorming te remmen.

Deze nieuwe bestorming van de grenzen met de enclave in het noorden van Marokko, volgt op meerdere andere pogingen op 2, 3 en 4 maart, waarbij een vijftigtal leden van de Guardia civil en drie agenten van de Spaanse nationale politie gewond raakten. De migranten gebruikten toen haken en schroeven onder hun schoenen tegen de veiligheidsdiensten.

Lees ook: Marokko reageert op kritiek Spanje over migratiebeheer

Fernando Grande-Marlaska, Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, had maandag al de "uitstekende samenwerking en coördinatie met de Marokkaanse autoriteiten" in het beheer van migratiestromen geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team