Zoeken

Marokko koploper met Bitcoin-transacties

13 januari 2022 - 12:20 - Economie

©

Marokko staat aan de top van de Noord-Afrikaanse landen wat het volume van Bitcoin-transacties betreft, en neemt de vierde plaats in op het Afrikaanse continent. Dit volgens de bevindingen van Triple, een platform voor onderzoek op het gebied van cryptocurrency.

Met 900.000 dollar aan bitcoins die in februari op LocalBitcoins werden verhandeld en 6 miljoen dollar aan bitcoin trading volume vorig jaar, is Marokko het Noord-Afrikaanse land met het hoogste bitcoin trading volume in 2021, aldus Triple. 2,4 procent van de Marokkaanse bevolking is actief in cryptogeld. Hiermee komt het koninkrijk op de vierde plek van het Afrikaanse continent, achter Nigeria, Zuid-Afrika en Kenia. Hoewel Covid-19 een impact heeft op de economie, is het volume van bitcoins die verhandeld werden tussen particulieren in Marokko de afgelopen jaren gestaag gestegen, tot een record van 2,18 miljoen dirham in 2020, aldus het platform.

Lees ook: Marokkanen steeds meer in de ban van Bitcoin

Cryptocurrencies zijn een succes in Marokko, alhoewel de autoriteiten van het koninkrijk het gebruik ervan hebben verboden. In november 2017 waarschuwde de deviezenautoriteit Marokkanen dat transacties met virtuele valuta’s een overtreding van de deviezenregels waren en met boetes en straffen konden worden bestraft.

Lees ook: Dit is waarom Marokko de Bitcoin heeft verboden

Financiële toezichthouders blijven zich sceptisch opstellen tegenover het gebruik van cryptocurrencies, terwijl Bank Al-Maghrib de invoering van de e-dirham overweegt. Marokko heeft reeds een officieel kader opgezet voor de Central Bank Digital Currency (CBDC).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team