Zoeken

Mobiel betalen: 2,5 miljoen Marokkanen gebruiken M-wallet

16 januari 2022 - 19:40 - Economie

©

Marokko telt een toenemend aantal M-Wallet gebruikers. De meeste rekeningen die de afgelopen maanden werden geopend zijn te danken aan dit online-betaalinstrument, dat meestal wordt aangeboden in de vorm van een app.

Miljoenen gebruikers kiezen nu voor deze digitale portemonnee in betalingsinstellingen, ten nadele van de bankinstellingen, meldt Aujourd’hui le Maroc. Buitenlandse operatoren profiteren hierbij van de nationale markt.

Lees ook: Mobiel betalen nu ook mogelijk in Marokko

Op een totaal van 2,44 miljoen in Marokko geopende rekeningen, zijn bijna alle rekeningen bij betalingsinstellingen te vinden, namelijk 2,14 miljoen. Van elke 18 rekeningen die cliënten in de maanden na het begin van de coronacrisis openden, werden er 12 geopend bij een betalingsinstelling. Zo’n 51% van de transacties worden verricht via M-wallets van betalingsinstellingen en 49% door M-wallets gekoppeld aan bankrekeningen. Uitgedrukt in waarde werd 35% van de transacties uitgevoerd door M-wallets bij betalingsinstellingen en 65% door M-wallets bij banken.

De rage is onder meer toe te schrijven aan de beperkende coronamaatregelen, aan de zeer agressieve communicatie- en marketingstrategie van betaalinstellingen, maar vooral ook aan de nabijheid van deze instellingen bij hun klanten. Deze tendens zal zich volgens dezelfde bron in de komende maanden en jaren voortzetten.

Lees ook: Mobiel betalen nu ook mogelijk in Marokko

Het full-service mobiele betaalplatform stelt lokale en wereldwijde digitale dienstverleners in staat consumenten in het Midden-Oosten, Afrika en Turkije te bereiken. Voor het grootste deel is het in handen van Helios, een in Londen gevestigd investeringsfonds dat een belang van 35% heeft verworven in BIM en een meerderheidsbelang in de Marokkaanse groep T2S, de belangrijkste distributeur van medische apparatuur in Marokko en Franstalig Afrika, aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team