Zoeken

Marokko helpt Jamaica met landbouw

30 maart 2022 - 12:20 - Marokko

©

Marokko heeft 1200 ton kunstmest aan Jamaica geschonken. Dit zal verlichting brengen voor de Jamaicaanse landbouwers die te kampen hebben met zowel de gevolgen van de pandemie als de wereldwijde stijging van de prijzen van agrarische productiemiddelen.

Jamaica heeft 1200 ton kunstmest ter waarde van 7,74 miljoen dirham uit Marokko ontvangen, vertelde de Jamaicaanse minister van Landbouw en Visserij, Pearnel Charles Jr, afgelopen woensdag op een persconferentie. Volgens hem komt de steun op het juiste moment, aangezien Jamaicaanse landbouwers worstelen om het hoofd te bieden aan de gevolgen van de pandemie en de wereldwijde stijging van de prijzen van landbouwproductiemiddelen.

Lees ook: Marokko-Israël: oprichting centrum voor woestijnlandbouw

"Deze schenking maakt deel uit van een breder programma van technische bijstand om de vruchtbaarheid van de bodem in Jamaica te bestuderen en zo enkele problemen aan te pakken waarmee de landbouwsector te kampen heeft", verklaarde de minister. In het kader van dit programma zal het personeel van het ministerie ook een technische opleiding krijgen in de analyse van de bodemvruchtbaarheid.

Lees ook: Landbouw: AfDB verleent Marokko lening van 1,2 miljard dirham

Ondanks het uitstel van de levering als gevolg van de Covid-19-pandemie, had Jamaica "er vertrouwen in dat de Marokkaanse vrienden niet zouden aarzelen om de lading te leveren", vertelde de Jamaicaanse hoofd-diplomaat Kamina Johnson Smith aan de krant The Jamaica Gleaner. Ze bedankte Marokko voor zijn "inzet voor de Zuid-Zuid-samenwerking en de intensivering van de betrekkingen tussen de twee landen". Zij prees ook "de zeer solide samenwerking tussen Jamaica en Marokko sinds het aanknopen van diplomatieke betrekkingen in 2008".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team