Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt dringende maatregelen tegen droogte

17 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Met de bedoeling een snelle oplossing te vinden voor de droogte die de landbouwsector onder druk zet, heeft Koning Mohammed VI woensdag in het koninklijk paleis te Bouznika, regeringsleider Aziz Akhannouch en de minister van Landbouw Mohamed Sadiki ontvangen.

Tijdens een spoedvergadering heeft Koning Mohammed VI het Hassan II Fonds voor Economische en Sociale Ontwikkeling opgedragen 3 miljard dirham uit te trekken voor het droogteprogramma. Volgens een verklaring van het koningshuis wordt de financiële enveloppe die Marokko nodig heeft om de droogte te bestrijden, geraamd op 10 miljard dirham.

Lees ook: Marokko beleeft ergste droogte in 30 jaar

Het programma, aldus de verklaring, is gericht op de vrijwaring van dierlijke en plantaardige hulpbronnen en de strijd tegen de waterschaarste, landbouwverzekeringen, het verlichten van de financieringslasten van landbouwers en beroepsbeoefenaren, de financiering van maatregelen om de nationale markt te voorzien van tarwe en veevoeder, en de financiering van vernieuwende projecten op het vlak van irrigatie.

Lees ook: Marokko bouwt twintigtal waterontziltingsinstallaties

Volgens Koning Mohammed VI moet de regering dringend alle noodzakelijke maatregelen nemen om de problemen als gevolg van het uitblijven van regen in Marokko aan te pakken.

Bladna.nl