Zoeken

Marokko-Israël: oprichting centrum voor woestijnlandbouw

5 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

Israël is voornemens een "Woestijnlandbouwcentrum" op te richten met de actieve medewerking van Marokko. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in de Negev-woestijn in Zuid-Israël.

De Israëlische minister van Landbouw Oded Forer heeft dinsdag in Washington van gedachten gewisseld over de uitvoering van het project met Joergen Voegele, vice-president voor duurzame ontwikkeling van de Wereldbank.

Lees ook: Marokko en Israël versterken militaire samenwerking

Tijdens de bijeenkomst werd overeengekomen "een internationaal centrum voor kennisvergaring en -verspreiding op het gebied van woestijnlandbouw op te richten". Het centrum zal worden gebouwd in de Negev-woestijn in Zuid-Israël door het ministerie van Landbouw in samenwerking met de Wereldbank en met deelneming van Marokko, Egypte, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten," melden Israëlische media.

Het project wordt door verschillende afdelingen van de Wereldbank besproken." Het Israëlische ministerie van Landbouw zal vervolgens een uitvoerig plan opstellen om de relevante aspecten van dit project te ontwikkelen," aldus de persverklaring.

Lees ook: Marokko-Israël: nieuwe overeenkomst voor handelssamenwerking

In december 2020 hervatten Marokko en Israël hun diplomatieke betrekkingen onder auspiciën van de Verenigde Staten. Tijdens het eerste bezoek van een delegatie Israëlische ambtenaren aan Marokko in diezelfde maand, werden verschillende overeenkomsten ondertekend op het gebied van water, landbouw, luchtvaart en financiën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team