Zoeken

Hoge kosten boottickets: regering maakt belofte aan Marokkaanse diaspora

2 juni 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering belooft een oplossing te vinden voor de snel stijgende prijzen van boottickets, om de reis van in het buitenland wonende Marokkanen naar Marokko te vergemakkelijken.

Tijdens het mondelinge vragenuur in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, beloofde minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken en Afrikaanse Samenwerking, dat de kwestie van de snel stijgende prijzen van boottickets zal worden onderzocht, om een oplossing te zoeken voor dit probleem. Het antwoord van het hoofd van de Marokkaanse diplomatie schijnt te volgen op een briefwisseling van Kamerlid Malika Lahyan, daterend van begin mei.

Lees ook: Operatie Marhaba: nieuwe regels voor toegang tot havens

"Nu de zomervakantie en de Marhaba-Operatie naderen, zouden Marokkanen in het buitenland de stijgende ticketprijzen als een belemmering kunnen ervaren," schreef Malika Lahya. Volgens het parlementslid kunnen de totale kosten voor reizen van en naar Marokko oplopen tot 8000 dirham. Dit is een enorm bedrag voor Marokkaanse gezinnen die in het buitenland wonen en geconfronteerd worden met de hoge kosten van levensonderhoud. Ze riep Nasser Bourita op om maatregelen te nemen die de prijzen zouden verlagen, om de komst van de Marokkaanse diaspora en van buitenlandse toeristen te vergemakkelijken.

Lees ook: Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

Na twee jaar te zijn opgeschort vanwege de Covid-19-pandemie, gaat Operatie Marhaba begin juni 2022 vans start. Volgens Nasser Bourita verwacht Marokko deze zomer ongeveer drie miljoen in het buitenland wonende Marokkanen te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team