Zoeken

Marokko versterkt diplomatieke aanwezigheid in Israël

30 maart 2022 - 10:20 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken was zondag aanwezig op de "historische" Topconferentie van Negev. Daar verklaarde hij dat Marokko voornemens is zijn diplomatieke aanwezigheid in Israël te versterken.

Tijdens zijn eerste bezoek aan de Hebreeuwse Staat sinds de normalisatie van de betrekkingen tussen beide landen, zei Nasser Bourita tevreden te zijn over het verloop van de bilaterale samenwerking. "Onze aanwezigheid is een boodschap aan ons volk en aan alle volkeren van de regio en de bekrachtiging van de positieve dynamiek en van ons geloof in vrede, gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en belangen," aldus Bourita.

Lees ook: Hamas hekelt deelname Marokko aan Arabische top in de Negev

De minister van Buitenlandse Zaken benadrukte ook dat Marokko en Israël "sinds de ondertekening van de tripartiete verklaring in december 2020, veel hebben bereikt door de uitwisseling en de communicatie tussen de twee volkeren, de ondertekening van vele overeenkomsten en door de rechtstreekse vluchten". Hij voegde daaraan toe dat de diplomatieke aanwezigheid van Marokko in Israël binnenkort zal worden versterkt.

Lees ook: Marokkaanse delegatie op eerste vlucht Casablanca-Tel Aviv

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, verklaarde dat "de top in de Negev een krachtig signaal is aan extremistische krachten, aangevoerd door Iran, die de regio trachten te destabiliseren. Wat wij aan het opbouwen zijn is een verenigd front dat zich inzet voor vrede, welvaart en stabiliteit. Een bevoorrechte relatie die ons in staat stelt samen te strijden tegen aanvallen op Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten, terroristische aanslagen op Israël en pogingen om de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Marokko te verzwakken. We zijn vastbesloten om welvaart en vrede te brengen in deze regio en daarbuiten", aldus Yair Lapid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team