Zoeken

Landbouw: AfDB verleent Marokko lening van 1,2 miljard dirham

26 november 2021 - 20:10 - Economie

©

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) heeft ingestemd met het ondertekenen van een nieuwe leningsovereenkomst om een ​​landbouwprogramma van 1,2 miljard dirham te financieren.

Dit bedrag zal worden gebruikt om het ondersteuningsprogramma te financieren voor sociale en duurzame ontwikkeling van landbouw- en plattelandsgebieden (PADIDZAR), dat deel uitmaakt van de nieuwe landbouwstrategie "Green Generation 2020-2030", aldus een persbericht van het ministerie van Begroting.

Lees ook: Europese lening om Marokkaanse autowegen te moderniseren

Het doel van dit project is om kleine en middelgrote waterkrachtcentrales in ongeveer zestig gebieden te ondersteunen, met oog voor het menselijke aspect. Door middel van capaciteitsontwikkeling van de belanghebbenden, de werkgelegenheidsbevordering en door landbouwadviesdiensten, zal dit bijdragen om de veerkracht van de Marokkaanse landbouw tegen de effecten van klimaatverandering te ondersteunen en zal het de levensomstandigheden van de plattelandsbevolking verbeteren, aldus het rapport.

Lees ook: Marokko leent 100 miljoen dollar voor strijd tegen natuurrampen

Ter gelegenheid van de ondertekening van de leningsovereenkomsten werd de afgevaardigde van de minister van Begroting, Faouzi Lekjaa, gefeliciteerd met het niveau en de kwaliteit van de samenwerking tussen Marokko en de AfDB, en bedankte hij de instelling voor de waardevolle en voortdurende steun die zij aan Marokko verleent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team