Zoeken

Marokkaanse autoriteiten: "Covid-epidemie niet gedaan"

4 maart 2022 - 12:20 - Marokko

©

Om te voorkomen dat de epidemiologische situatie van Covid-19 in Marokko verslechtert, heeft het ministerie van Volksgezondheid de Marokkanen aanbevolen preventieve maatregelen te blijven nemen en een boostervaccin te halen.

Hoewel Marokko een aanzienlijke verbetering ziet en de epidemiologische situatie onder controle heeft, is het absoluut noodzakelijk dat burgers de preventieve maatregelen die nog steeds van kracht zijn, respecteren, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Covid-19: Marokko terug in code groen

"Het einde van de Omikrongolf is niet hetzelfde als het einde van de pandemie", waarschuwt de afdeling, eraan toevoegend dat nog steeds de mogelijkheid bestaat van alarmerende varianten op internationaal niveau, aangezien de Wereldgezondheidsorganisatie de pandemie erkent als een wereldwijde noodsituatie.

Lees ook: Marokko verlengt noodtoestand tot 31 maart

Voor een spoedig herstel raadt het ministerie aan om naast de preventieve maatregelen, boostervaccinaties uit te voeren om de bevolking te beschermen, vooral bij ouderen en mensen die lijden aan immuundeficiënties en chronische ziekten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team