Zoeken

Marokko: Israëlische minister van Financiën binnenkort op bezoek

12 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

Na het huidige bezoek van het hoofd van de Israëlische diplomatie, Yair Lapid, om de inhuldiging van de Israëlische diplomatieke missie in Rabat bij te wonen, zal ook de Israëlische minister van Economie, Orna Barbivai, een bezoek brengen aan Marokko. Zij zal een grote delegatie van zakenlieden en industriëlen leiden voor een werkbezoek.

Volgens Globes is de doelstelling van dit officiële bezoek van Orna Barbivai, om de economische samenwerking tussen Israël en Marokko te versterken en investeringen in de meest belovende gebieden te stimuleren.

Lees ook: Israël stuurt Eyal David naar verbindingsbureau in Marokko

De Federatie van Israëlische Kamers van Koophandel heeft bekendgemaakt dat de Israëlische export naar Marokko in de eerste helft van 2021 zo’n 13,2 miljoen dollar bedroeg, vergeleken met 8,1 miljoen in 2020. De invoer van goederen uit Marokko bedroeg in 2020 10,2 miljoen dollar, tegen 9,8 miljoen dollar in 2019.

Het Israel Export Institute benadrukt van zijn kant dat het potentieel van de jaarlijkse Israëlische export naar Marokko ongeveer 250 miljoen dollar bedraagt. Het gaat onder meer om landbouwproducten, waterbehandeling, digitalisering, slimme technologieën, cyberveiligheid, defensie, digitale gezondheidssystemen, slimme steden en hernieuwbare en schone energie.

Lees ook: Marokkaanse en Israëlische ministers van Toerisme bespreken samenwerking

Over het potentieel van de Israëlische toeristenmarkt bestaat geen twijfel. Volgens Steve O’hana, zakenman en voorzitter van de Morocco-Israel Business Council, bezoeken elk jaar 50.000 Israëlische toeristen Marokko. Hij preciseert dat "de opstart van rechtstreekse vluchten tussen beide landen en de versoepeling van de visumvoorschriften, tot een sterke stijging van dit aantal zullen leiden".

Vanaf 10 december 2020, het moment waarop Marokko en Israël de normalisatie van hun diplomatieke betrekkingen aankondigden, hebben zij geen gelegenheid voorbij laten gaan om hun partnerschappen te versterken in tal van sectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team