Zoeken

Israël stuurt Eyal David naar verbindingsbureau in Marokko

11 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

Eyal David, voormalige adjunct-ambassadeur van Israël in Nairobi, wordt in de komende dagen in Marokko verwacht, waar hij de baas van het Israëlisch verbindingsbureau in Rabat zal bijstaan.

"Blij te vernemen dat mijn volgende diplomatiek avontuur in Rabat, in Marokko, zal zijn.", schreef Eyal David op zijn Twitter-account. Hij zal zeer binnenkort in het koninkrijk aankomen om samen te werken "met het uitzonderlijk team dat de nieuwe ambassade van Israël zal runnen".

De Israëlische diplomaat kijkt er naar eigen zeggen uit om een nieuw land en een nieuwe cultuur te ontdekken en zijn kennis van het Arabische en het Frans te verbeteren.

Voor zijn benoeming in Marokko was Eyal David adjunct-ambassadeur van Israël in Nairobi, belast met Kenia, Oeganda, Tanzania, Malawi en de Seychellen. Hij was ook vertegenwoordiger van zijn land bij het kantoor van de Verenigde Naties in Nairobi.

"Ik zal Kenia en Oost-Afrika missen, maar ik blijf in ieder geval op het Afrikaanse continent", zei de Israëlische diplomaat, die "dichter bij de Noord-Afrikaanse roots van zijn familie" zal zijn.

Bladna.nl