Zoeken

Marokko: meer duidelijkheid over bezoek Israëlische minister van Binnenlandse zaken

7 augustus 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Marokkaanse en Israëlische autoriteiten bereiden samen het werkbezoek voor van Yaïr Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, aan Marokko. Lapid wordt op 11 augustus in het koninkrijk verwacht.

"Beide partijen bereiden dit bezoek actief voor", zegt een diplomatieke bron aan Le360. Het programma van het bezoek van de Israëlische bewindsman is nog niet afgerond. Wel staat vast dat Lapid het verbindingsbureau van zijn land in Rabat zal inhuldigen.

Lees ook: Nasser Bourita uitgenodigd voor officieel bezoek aan Israël

Yaïr Lapid zal tijdens zijn werkbezoek ook ontmoetingen hebben met Nasser Bourita. De Marokkaanse minister van Binnenlandse zaken zal binnenkort naar verwachting zelf ook een werkbezoek brengen aan Israël.

"De directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken, Alon Ushpiz, heeft in mijn naam een brief overhandigd aan Nasser Bourita, minister van Buitenlandse zaken van Marokko, waarin ik hem uitnodig voor een eerste officieel bezoek van een baas van de Marokkaanse diplomatie aan Israël.", schreef Yaïr Lapid enkele weken geleden in een bericht op Twitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team