Zoeken

Marokko rekent op Israëlisch toerisme om economie te boosten

19 maart 2021 - 14:00 - Economie

©

De hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël is een economische kans voor de toeristische sector in het koninkrijk. De komst van Israëlische toeristen zou een meevaller kunnen zijn voor de Marokkaanse economie.

Nadia Fettah Alaoui, Marokkaanse minister van Toerisme, rekent op de jaarlijkse komst van gemiddeld 200.000 Israëlische toeristen. Maar Henri Abizker, leider van de joodse gemeenschap en zakenman in Rabat, die ook een reisagentschap heeft gespecialiseerd in reizen voor Israëliërs, is veel positiever. Volgens hem mag Marokko jaarlijkse tot 400.000 toeristen uit Israël verwachten.

Marokko ontvangt jaarlijks ongeveer 13 miljoen toeristen. Het aantal Israëliërs dat het koninkrijk zou bezoeken blijkt daartegenover relatief laag. Maar toch zou dit een economische meevaller kunnen zijn voor de toeristische sector, die hard getroffen is door de gezondheidscrisis. Israëlische toeristen hebben namelijk een sterke koopkracht. Velen hebben ook Marokkaanse roots en zouden daarom kunnen overwegen om in het koninkrijk te investeren.

Het Marokkaans verkeersbureau ONMT heeft een studie besteld over de maatregelen die nodig zijn om zoveel mogelijk toeristen uit Israël aan te trekken. Marokko en Israël waren, als onderdeel van de normalisatie van hun betrekkingen eind vorig jaar, ook overeengekomen om directe luchtroutes tussen de twee landen te openen. In de komende dagen zal dat concreet worden met de start van zeven directe vluchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team