Zoeken

Marokkanen gaan voor koosjer om Israëliërs aan te trekken

13 augustus 2021 - 10:00 - Economie

©

De toeristische sector in Marokko wil Israëlische toeristen aantrekken. Die beschikken over een groot toeristisch potentieel dat welkom is in deze tijden van pandemie. Daarom gaat de sector inzetten op "koosjer" voeding.

"Met de toenadering tussen de twee landen is er ook een enorm potentieel voor toerisme ontstaan," vertelt Joseph Gabison, oprichter van de To Be Club, een kosjere vakantieclub in Marrakech, aan TelQuel. De in Tunesië geboren Fransman rekent op een groot aantal traditionele activiteiten en animaties, cursussen die door rabbijnen worden gegeven en een koosjere kookservice om Israëli’s aan te trekken. "Wat het vlees betreft, wordt alles ter plaatse gekocht, er is in Marokko een zeer goede bevoorrading aanwezig," zegt hij.

Lees ook: Hoe Marokko het toerisme vanuit Israël wil bevorderen

Een van de grondbeginselen van het joodse geloof is koosjer eten. Net als Joseph Gabison hecht Yoshiyahu Yosef Pinto, een bekende rabbijn uit Casablanca die de banden tussen de Marokkaanse moslimgemeenschap en de joodse gemeenschap wil aanhalen, veel belang aan koosjer: "Het is mijn taak om de strategie van de rabbijn uit te voeren. Een deel ervan is het opzetten van goede koosjer-voeding in Marokko," zegt Menahem Pinto, de broer van de rabbijn.

Voor de uitbraak van de coronapandemie reisden er tussen 50.000 en 70.000 Israëlische toeristen via andere landen naar Marokko. "Voor 2022 is het de bedoeling om 300.000 mensen te verwelkomen. Dit is bijna een verzesvoudiging," zegt Joseph Gabison verheugd.

Lees ook: Royal Air Maroc en Air Arabia bevestigen directe vluchten met Israël

Met de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël verwachten de exploitanten elk jaar meer dan 200.000 Israëlische toeristen te ontvangen. De Israëlische maatschappijen El Al en Israir hebben inmiddels rechtstreekse vluchten tussen het koninkrijk en de Hebreeuwse staat opgestart en begin oktober gaan Royal Air Maroc en Air Arabia dit ook te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team