Zoeken

Israëlische touroperators op bezoek in Marokko

22 april 2021 - 19:00 - Wereld

©

In Marokko zijn momenteel verschillende Israëlische touroperators op bezoek om de lancering van directe vluchten tussen het koninkrijk en Israël voor te bereiden. Dit meldt de Israëlische ambassadeur in Marokko, David Govrin, op zijn Twitter-account.

Govrin laat weten dat de Israëlische reisorganisatoren in Marokko zijn om een bijdrage te leveren aan de komst van zoveel mogelijk Israëlische toeristen. Dit moet de toenadering tussen de twee volken bespoedigen, meent de ambassadeur.

Het bezoek van de touroperators vloeit voort uit het verdrag dat in december door Marokko, de Verenigde Staten en Israël is ondertekend. Hiermee is onder andere de afspraak gemaakt dat er directe vluchten tussen Israël en Marokko zouden komen. Beide landen hebben sindsdien voorbereidingen getroffen om deze vluchten ook daadwerkelijk uit te voeren.

Naar schatting ontvangt Marokko jaarlijks bijna 70.000 Israëlische toeristen. Door de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël en de komst van directe vluchten, verwacht Marokko in de toekomst 200.000 Israëlische toeristen per jaar te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team