Zoeken

Eerste vlucht van Israir vandaag in Marrakesh verwacht

25 juli 2021 - 10:00 - Economie

©

Een toestel van de Israëlische luchtvaartmaatschappij Israir wordt deze zondag 25 juli, in Marrakech verwacht. Het is de eerste directe lijnvlucht tussen Marokko en Israël sinds de normalisatie van de betrekkingen.

De commerciële vlucht vertrekt vanuit Tek Aviv en zal op de Marrakech Menara luchthaven landen met de eerste Israëlische toeristen sinds beide landen hun betrekkingen hebben genormaliseerd en de samenwerking hebben hervat.

Lees ook: Eerste Israëlische toeristen komen deze week in Marokko aan

El Al, ander Israëlische luchtvaartbedrijf dat naar Marokko wil gaan vliegen, stelt dat de vluchten tussen Israël en het koninkrijk ongeveer vijf uur zullen duren en dat een retourticket vanaf 499 dollar zal kosten. El Al gaat vanuit Tel Aviv naar de Mohammed VI luchthaven in Casablanca vliegen.

Siham Rida, voorzitster van de provinciale raad voor toerisme in Ouarzazate, en Simon Haim Skira, stichtend voorzitter van de Israëlisch-Marokkaanse vriendschapsvereniging, hebben vorige week een overeenkomst gesloten voor de periode 2021/2022. Beide partijen verwachten dat 50.000 Israëlische toeristen voor eind 2021 Marokko zullen bezoeken. Jaarlijks worden 200.000 Israëlische toeristen verwacht. Professionals in de toeristische sector in Marokko hopen echter op de komst van 300.000 Israëlische toeristen om de sector terug op gang te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team