Zoeken

Marokkaanse toerismesector bereidt zich voor op komst Israëlische toeristen

23 juni 2021 - 17:40 - Marokko

©

Marokko is zich aan het voorbereiden op de komst van 200.000 Israëlische toeristen. Door de normalisering van de diplomatieke banden tussen het koninkrijk en de Hebreeuwse staat is de interesse bij Marokkanen en Israëliërs om elkaars land te bezoeken flink toegenomen.

In Marokko worden onder andere technische trainingen gegeven aan toeristische professionals over de joodse cultuur en de geschiedenis van het Marokkaans-joodse erfgoed om hun aanbod zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de wensen van Israëlische toeristen. Er wordt vooral ingezet op de komst van Israëlische toeristen van Marokkaanse afkomst.

Lees ook: Marrakech wil Israëlische toeristen aantrekken

Deze voorbereidingen volgen op de lancering van directe vluchten tussen Tel Aviv en Rabat, die mogelijk zijn gemaakt door het akkoord dat in december van het vorige jaar is ondertekend door Marokko, Israël en de Verenigde Staten. De minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, onthulde tijdens een interview met de Israëlische televisiezender Kan dat er dit jaar 200.000 Israëlische toeristen worden verwacht in Marokko. Voorheen ontving Marokko jaarlijks 50.000 Israëlische toeristen, die vooral tijdens Joodse religieuze feestdagen het koninkrijk bezochten.

Om de vele Israëlische toeristen die dit jaar naar Marokko zullen komen kennis te kunnen laten maken met het Joods-Marokkaanse erfgoed geeft de vereniging Maimouna een technische opleiding aan Marokkaanse toeristengidsen. Hierdoor zullen de gidsen kennis opdoen over de Joodse cultuur en de geschiedenis van de Joden in Marokko in het bijzonder. De opleiding gaat op 20 juni in Tanger van start en wordt gefaciliteerd door het ministerie van Toerisme en het International Tourism Institute.

Lees ook: Marokko opent luchtruim voor luchtvaartmaatschappij uit Israël

In totaal zullen 20 gidsen uit Fez, Rabat, Marrakesh en Essaouira een opleiding van zes maanden volgen. In Marrakesh heeft toerisme-expert Zoubir Bouhout trainingen op touw gezet waarmee de gidsen in de rode stad worden bijgeschoold over de Joodse cultuur en erfgoed. Ook zal de Regionale Raad voor Toerisme van Souss-Massa verschillende seminars organiseren voor toerismeprofessionals in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team