Zoeken

Israëlische toeristen in Marokko verwacht vanaf 25 juli

23 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

Vanaf 25 juli zullen er directe vluchten tussen Israël en Marokko worden uitgevoerd. Marokkaanse toerisme-ondernemers verwachten dat er tot het einde van dit jaar zeker 50.000 Israëlische toeristen naar het koninkrijk komen.

De voorzitter van de vriendschapsvereniging Israël-Marokko, Simon Haim Skira, heeft op 17 en 18 juli een bezoek gebracht aan Ouarzazate waar hij samen met de voorzitter van de provinciale toerismeraad van Ouarzazate, Siham Rida, een partnerschapsovereenkomst heeft ondertekend voor het jaar 2021-2022. Tijdens deze bijeenkomst werd aangekondigd dat er vanaf 25 juli directe vluchten zullen worden uitgevoerd tussen Israël en Marokko.

Beide partijen lieten ook weten dat er tot het einde van dit jaar ongeveer 50.000 Israëlische toeristen worden verwacht. Jaarlijks zouden er 200.000 toeristen uit de Hebreeuwse staat het koninkrijk gaan bezoeken.

Lees ook: Marokkaanse toerismesector bereidt zich voor op komst Israëlische toeristen

De Provinciale Raad voor Toerisme (CPT) van Ouarzazate en de vriendschapsvereniging Israël-Marokko zijn ook overeengekomen dat er educatieve rondleidingen en persreizen worden georganiseerd om het Joodse immaterieel erfgoed in Marokko te promoten. De vriendschapsvereniging gaat zich in Israël vooral bezig houden met het vergroten van de bekendheid van de bestemming Ouarzazate in de Marokkaanse gemeenschap in Israël, die naar schatting uit 800.000 mensen bestaat.

De CPT van Ouarzazate en de vriendschapsvereniging Israël-Marokko gaan tevens een commissie oprichten om de voortgang van de gezamenlijke projecten te monitoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team