Zoeken

Marokko-Israël: wederzijdse erkenning rijbewijzen

31 mei 2023 - 10:00 - Marokko

©

Marokko en Israël hebben maandag in Rabat drie overeenkomsten bekrachtigd die de samenwerking moeten versterken op het gebied van vervoer, zoals met name de wederzijdse erkenning van rijbewijzen, de verkeersveiligheid en het zeevervoer.

Ook werd een memorandum van overeenstemming betreffende de technische samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit ondertekend door de Marokkaanse minister Mohamed Abdeljalil van Vervoer en Logistiek, en Miri Regev, zijn Israëlische tegenhanger. Daarvoor werd een gezamenlijk team voor technologische innovaties in het vervoer opgericht, zoals intelligent verkeer, drones en elektrische of autonome auto’s.

Lees ook: Israël en Marokko openen onderzoekscentrum kunstmatige intelligentie

Minister Abdeljalil benadrukte dat met het bezoek van de Israëlische minister aan Marokko een stap voorwaarts is gezet in de consolidatie van de samenwerking tussen beide landen. De twee landen hebben de ambitie om deze betrekkingen te versterken tijdens het geplande bezoek van een Marokkaanse delegatie aan Israël in september.

Lees ook: Marokko-Israël: handel explodeert in 2022 (180 miljoen dollar)

Naast de ondertekening van de overeenkomsten spraken de twee ministers tevens hun tevredenheid uit over de snelle ontwikkeling van hun betrekkingen en hun wens om de bilaterale samenwerking verder te ontwikkelen. Daarbij benoemden ze expliciet de ontwikkeling van het spoorvervoer en hogesnelheidslijnen, de verbetering van de luchthaveninfrastructuren, logistieke platforms en intelligente mobiliteit, en de verhoging van de luchtfrequenties om het toerisme aan te moedigen. Ook de digitalisering van het vervoer en het aanmoedigen van de particuliere sector en start-ups om op dit gebied te investeren werden besproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team