Zoeken

Koning Mohammed VI doneert bedevaart naar Mekka aan 100 mensen

30 april 2023 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft aan 100 burgers van Sierra Leone burgers een bedevaart naar Mekka geschonken. Dat bevestigt de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Sierra Leonese tegenhanger, getuigde Bourita van een belangrijke ontwikkeling in de bilaterale betrekkingen. De gemengde commissie, die na een onderbreking van 15 jaar, enkele dagen geleden in Dakhla bijeenkwam, bood gelegenheid om talrijke overeenkomsten te sluiten.

Lees ook: Koning Mohammed VI schenkt ziekenhuis aan Mali

Deze overeenkomsten, die verschillende sectoren beslaan, zoals investeringen, toerisme en hernieuwbare energie, werden aangevuld met toezeggingen op het gebied van opleiding. Sierra Leonese studenten zullen nu profiteren van 105 beurzen, waarvan 20 in de zuidelijke provincies Laayoune en Dakhla.

In overeenstemming met het officiële standpunt over de territoriale integriteit van Marokko, heeft Sierra Leone ook ingestemd met de oprichting van een diplomatieke coördinatiemechanisme tussen de twee landen. Nasser Bourita benadrukte dat deze overeenkomsten bedoeld zijn om de lokale bevolking te ondersteunen en de samenwerking op het gebied van ontwikkeling in Sierra Leone te versterken.

Lees ook: Koning Mohammed VI schenkt 30.000 euro aan moskee in Amsterdam

De minister bracht ook hulde aan de veerkracht van Sierra Leone, dat ondanks de beproevingen en moeilijkheden de weg van democratie en economische ontwikkeling is ingeslagen.

Bladna.nl