Zoeken

Israël gaat Marokkanen aanwerven

18 juni 2023 - 17:30 - Marokko

©

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid, Moshe Arbel, ontmoette vrijdag in Rabat zijn Marokkaanse ambtgenoot, Abdelouafi Laftit. Op de agenda stonden een aantal kwesties, waaronder het uitzenden van Marokkaanse werknemers naar Israël om te werken in de gezondheids- en bouwsector.

De twee leiders bespraken ook de kwestie van visumversoepeling in beide richtingen. Zo verwacht Marokko dit jaar zo’n 200.000 Israëlische toeristen, aldus The Jerusalem Post. "De ontmoeting maakt deel uit van de versterking van de betrekkingen tussen het Koninkrijk Marokko en de Staat Israël, die aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt sinds de ondertekening van de Tripartiete Verklaring (Marokko-VS-Israël) in december 2020", aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht.

Lees ook: Israëlische dronefabrikant zet twee productiebedrijven op in Marokko

Laftit en Arbel wisselden ook van gedachten over andere aangelegenheden "die binnen de opdracht en bevoegdheidsgebieden van hun departementen vallen", benadrukt dezelfde nota, eraan toevoegend dat "bilaterale kwesties van gemeenschappelijk belang" en "manieren om de samenwerking tussen de twee landen te versterken" door de twee ambtenaren werden verkend.

Lees ook: Israël gaat Marokkaanse Sahara erkenen

Meerdere Israëlische ambtenaren hebben al officiële bezoeken gebracht aan Marokko sinds de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv in december 2020. Op uitnodiging van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Rachid Talbi Alami, was Amir Ohana, de voorzitter van de Knesset (het parlement van Israël), op 6 juni in Rabat. Hij verklaarde toen dat "de Sahara Marokkaans is", en kondigde ook aan dat Israël binnenkort de soevereiniteit van Marokko over de Sahara officieel zou erkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team