Zoeken

Israël en Marokko openen onderzoekscentrum kunstmatige intelligentie

25 mei 2023 - 13:00 - Economie

©

Tussen Israel Aerospace Industries (IAI), het toonaangevende lucht-, ruimtevaart- en defensiebedrijf van Israël, en de Internationale Universiteit van Rabat (UIR) in Marokko, is een memorandum van overeenstemming geformaliseerd. Het doel van de overeenkomst is de oprichting van een centrum op Marokkaanse bodem, voor geavanceerd onderzoek op het gebied van luchtvaart en kunstmatige intelligentie.

Volgens informatie van de UIR werd de overeenkomst eerder deze week in Rabat ondertekend. De twee instellingen, leiders op hun respectieve gebieden, bundelen hun krachten om het kenniscentrum rechtstreeks op de campus van de UIR te bouwen. De belangrijkste taak van het centrum is het katalyseren van toegepast onderzoek, de co-creatie van innovatieve technologieën en de incubatie van gespecialiseerde start-ups.

Lees ook: Kunstmatige intelligentie: Marokko positioneert zich in Afrika

De UIR benadrukt het collaboratief karakter van dit ambitieuze project, dat collectieve intelligentie wil bevorderen. Door zich te richten op de interactie tussen verschillende belanghebbenden, waaronder academische instellingen, wil het centrum een drijvende kracht zijn voor innovatie.

Lees ook: Dronken Marokkaan zorgt voor onrust in kerk tijdens kerstmis

Het project beperkt zich niet tot een academisch en technologisch initiatief. Volgens het officiële document is het centrum ook een strategisch instrument om het partnerschap tussen Marokko en Israël te versterken. Het is in feite een volgende stap om Marokko tot een belangrijk en aantrekkelijk competentiecentrum te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team