Zoeken

Amerikaans bedrijf creëert 3000 banen in Oujda

29 januari 2022 - 19:00 - Economie

©

In de industriële uitbreidingszone van de Technopole Oujda zal binnenkort een fabriek voor de bekabeling van auto’s worden gebouwd. Maandag werd begonnen met de bouw van deze industriële entiteit.

Het gaat om een nieuwe fabriek van de Aptiv-groep, die een oppervlakte van 8 hectare zal beslaan in de industriezone Technopole Oujda en een investering van bijna 394 miljoen dirham zal vergen. Het initiatief, dat naar verwachting meer dan 3000 directe banen zal opleveren, is het resultaat van een partnerschap tussen de Wilaya, CRO, CRI, MedZ en Aptiv.

Lees ook: Ondernemers uit Sebta investeren in Fnideq

Volgens het Regionaal Investeringscentrum (CRI) zal deze toekomstige "megafabriek" een nieuwe dynamiek op gang brengen voor de ontwikkeling van de regionale industriesector en de aantrekkingskracht van de regio op nationaal en internationaal niveau vergroten.

Lees ook: Marokko start programma om 250.000 banen te creëren

Abdenbi Bioui, voorzitter van de Raad van de regio Oriental (CRO), verklaarde bij deze gelegenheid dat het partnerschap tussen de Regionale Raad en het bedrijf APTIV om deze fabriek in Oujda te bouwen, het resultaat is van het harde werk van de Regionale Raad. Hij voegde eraan toe dat de fabriek het mogelijk zal maken de werkloosheid in deze regio aan de grens met Algerije te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team