Zoeken

Marokko: 4 miljard dirham investeringen en 756 banen

3 december 2021 - 18:20 - Economie

©

Vijf ontwerp-overeenkomsten en wijzigingen van investeringsprojecten in Marokko, met een totale waarde van 3,96 miljard dirham, zijn onderzocht en goedgekeurd door de Investeringscommissie.

De gevalideerde projecten zullen het scheppen van 756 directe en indirecte banen bevorderen, aldus een persmededeling van het departement van premier Aziz Akhannouch. Ze zullen worden uitgevoerd in de sectoren hernieuwbare energie (75%) en vervoer (25%).

Lees ook: Al Hoceima: toeristische investeringen nemen toe ondanks corona

Akhannouch, die bij de vergadering aanwezig was, herinnerde aan de noodzakelijkheid van het versnellen van de investeringsdynamiek om de doelstellingen van economisch herstel, het scheppen van stabiele arbeidsplaatsen en het creëren van toegevoegde waarde in het land te verwezenlijken.

De premier vroeg in dit opzicht om tempo te houden in de goedkeuring en ondertekening van investeringsovereenkomsten, teneinde te voldoen aan de noden van ondernemingen en om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de verwachtingen van Marokkaanse en buitenlandse investeerders.

Lees ook: Ruim miljard dirham aan investeringen voor regio Fez-Meknes

De projecten met gemengd buitenlands kapitaal die tijdens deze commissie werden voorgesteld, vertegenwoordigen met bijna 3 miljoen dirham het grootste deel van de geplande investeringen, terwijl de projecten met nationaal kapitaal goed zijn voor ongeveer 973 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team