Zoeken

Ruim miljard dirham aan investeringen voor regio Fez-Meknes

31 mei 2021 - 16:20 - Economie

©

Onder het toeziend oog van de minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, zijn in Fez vier economische partnerschapsovereenkomsten ondertekend.

Door de overeenkomsten zal er een bedrag van een miljard dirham beschikbaar zijn voor verschillende industriële projecten en nieuwe diensten die de regio Fez-Meknes nog aantrekkelijker moet maken voor investeerders. Volgens de minister lost de regio zijn industriële belofte steeds meer in.

Als eerste is er een overeenkomst ondertekend voor de bouw van de Industrial Acceleration Zone (ZAI) van Ain Cheggag in de provincie Sefrou. Het project beslaat 379 hectare en zal ten goede moeten komen aan de voeding-, textiel-, automobiel-, spoorwegen- en elektronische goederen-sector. De financiering van de bouw van de Ain Cheggag ZAI zullen de regionale raad en het ministerie van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie voor hun rekening nemen voor een bedrag van 100 miljoen dirham.

Ook is er een contract getekend voor de bouw van een Technopark in de regio Fez-Meknes. Dit gebouw moet dienen als een regionale incubator voor innovatieve projecten en het stimuleren van de oprichting van start-ups. Het Technopark zal ongeveer 55 miljoen dirham gaan kosten.

Met de derde overeenkomst is besloten om een bedrag van 113 miljoen dirham te besteden aan een reorganisatie van het industriepark van Fez-Saiss. Het park moet worden omgetoverd in een industriële zone waar niet-vervuilende midden- en kleinbedrijven hun industriële activiteiten kunnen ontplooien. Het project dat 20 hectare zal bestrijken, zal ook de nodige banen op moeten leveren.

In het laatste contract is overeengekomen dat er een regionaal fonds ter ondersteuning van industriële investeringen in de regio Fez-Meknes wordt opgericht met een budget van 55 miljoen dirham. Het fonds zal beheerd worden door het regiobestuur van de regio Fez-Meknes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team