Zoeken

Marokko wil meer investeringen van Marokkaanse diaspora

23 oktober 2022 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In Marokko blijft het aandeel van de privéinvesteringen van in het buitenland wonende Marokkanen laag. Slechts 10% van de overschrijvingen van Marokkanen die in het buitenland wonen worden hieraan besteed. Marokko wil daarom een stimuleringssysteem opzetten om de investeringen van deze gemeenschap omhoog te krijgen.

Gedelegeerd minister Mohcine Jazouli voor Investeringen, maakte in het parlement, een dag na de toespraak van Koning Mohammed VI over particuliere investeringen, de balans op van de bijdrage van de Marokkaanse diaspora aan de investeringssector in Marokko.

Lees ook: Marokkaanse diaspora voert hypotheekleningen op

Volgens de cijfers zijn er meer dan 5,8 miljoen wereld-Marokkanen, d.w.z. 16% van de totale Marokkaanse bevolking. Van de 93 miljard dirham die zij in 2021 hebben overgemaakt, is slechts 10% bestemd voor investeringen en 2% voor productieve investeringen. Een somber beeld dat de minister belooft te corrigeren.

Lees ook: Marokkaanse diaspora aangemoedigd om meer in Marokko te investeren

Om dit te bereiken kondigde de minister een versterking aan van het MDM Invest Fonds op de afdeling van het Marokkaans Agentschap voor de bevordering van investeringen (AMDI). Bovendien worden er aan de hand van het nieuwe investeringshandvest dat momenteel wordt ontwikkeld, een aantal mechanismen ingevoerd om particuliere investeringen in alle regio’s te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team