Zoeken

Bijeenkomst over investeringen wereld-Marokkanen in Rabat

11 december 2022 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko kent een belangrijke plaats toe aan de wereld-Marokkanen bij de opstelling van een nieuw investeringshandvest. Daarom werd deze week in Rabat een bijeenkomst gehouden om hun suggesties te bundelen.

Het was de eerste bijeenkomst van het thematisch comité voor de bevordering van investeringen door wereld-Marokkanen. De bijeenkomst ging door onder voorzitterschap van Mohcine Jazouli, minister belast met investeringen, convergentie en evaluatie van het overheidsbeleid, en bracht leden van de CGEM en de GPBM bijeen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora, een ongebruikt potentieel

De bijeenkomst was een gelegenheid om het belang van wereld-Marokkanen voor de economische ontwikkeling van het koninkrijk te benadrukken. Maar ook om alle openbare en particuliere belanghebbenden te motiveren door hun voorstellen te bundelen en een routekaart te ontwikkelen om de investeringen van wereld-Marokkanen aanzienlijk te verhogen. Het Ministerieel Comité zal de conclusies van deze vergaderingen bestuderen en begin 2023 een besluit nemen.

Lees ook: Belgisch-Marokkaanse ondernemers willen 2 miljard euro investeren in Marokko

Wereldwijd zouden bijna 5,8 miljoen mensen tot de Marokkaanse gemeenschap behoren. Het is niet alleen een zeer grote gemeenschap, maar ze groeit ook voortdurend en is de laatste 20 jaar verdrievoudigd in omvang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team