Zoeken

Marokkaanse diaspora voert hypotheekleningen op

29 juni 2022 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De groep Banque Populaire (BP) is ervan overtuigd dat Marokkanen die in het buitenland wonen dit jaar de hypotheekleningen zullen opvoeren.

Operatie Marhaba werd vanwege de pandemie twee jaar lang opgeschort, maar kan dit jaar weer gewoon doorgaan. In totaal zullen er deze zomer naar verwachting 3,5 miljoen wereld-Marokkanen en 800.000 voertuigen naar Marokko komen. "Twee jaar van afwezigheid door de pandemie heeft de banden niet verbroken, ze zijn juist veel sterker geworden met een stijging van de overschrijvingen met 40%, zoals we hebben kunnen vaststellen. Dat wil zeggen meer dan 94 miljard dirham", benadrukte Jalil Sebti, algemeen directeur van de retailbank van de groep Banque Populaire, tijdens een persconferentie in het kader van de lancering van de campagne Marokkanen van de Wereld (MDM) 2022.

Lees ook: Europa wil geldtransfers Marokkaanse diaspora bemoeilijken

De bank is van plan wereld-Marokkanen dit jaar beter te begeleiden met producten ter ondersteuning van overschrijvingen, sparen en beleggen. De begeleiding is gericht op een grotere nabijheid via gedigitaliseerde aanbiedingen en een regionale netwerk in verschillende Europese landen. "Daarnaast hebben we ons klantrelatiecentrum versterkt om onze MDM-klanten in de belangrijkste landen voor te bereiden en te informeren", verklaart Soumia Alami Ouali, directeur Corporate Banking bij BP. De groep is ook van plan een nieuw aanbod te lanceren onder de naam Bladi Family. "Dit is een nieuw pakket, waarmee de wereld-Marokkaan zich via één tarief kan abonneren op een totaalaanbod voor zijn hele gezin, inclusief extra-bancaire diensten," legt ze uit.

Lees ook: Marokko wil eigendommen wereld-Marokkanen controleren

De overmakingen van Marokkanen zijn in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk toegenomen. Een trend die zich zal voortzetten. "We denken dat deze zomer bijzonder gunstig zal zijn voor de aankoop van onroerend goed. De eerste indicaties die wij van onze regionale agentschappen hebben gekregen, tonen aan dat er veel dossiers binnenkomen, en dit voorspelt een zeer goed seizoen in termen van hypotheekleningen", aldus Jalil Sebti.

Bladna.nl