Zoeken

Marokko helpt internationaal drugsnetwerk op te rollen

20 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft meegewerkt aan een grote internationale operatie ter bestrijding van de illegale drugshandel die tegelijk in Brazilië en in drie Europese landen is ontplooid.

Deze operatie, die werd ondersteund door de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) en Europol, vond volgens Braziliaanse bronnen plaats op grond van verscheidene aanhoudingsbevelen die door twee rechtbanken in Rio de Janeiro waren uitgevaardigd. Doel was de ontmanteling van een groep drugshandelaars die opereerden in Midden-Amerika, Brazilië en Europa.

Lees ook: Marokko: grote drugshandelaar in de val gelokt

De autoriteiten zeggen dat de groep drug in auto’s of vrachtwagens vervoerde naar Braziliaanse havens en vervolgens naar Europa. Uit onderzoek blijkt dat de drugshandelaren de afgelopen 15 maanden ongeveer 48 miljoen dollar aan drugsopbrengsten hebben overgemaakt.

Het onderzoek heeft 18 maanden geduurd omdat de smokkelaars ingewikkelde methoden gebruikten om de drug door verschillende landen te smokkelen. Bijna 200 Braziliaanse politieagenten waren betrokken bij het onderzoek, dat heeft geleid tot de arrestatie van minstens 25 personen.

Lees ook: Tanger: drugs in houten planken verborgen

Tot de arrestanten behoren vier Spanjaarden die werden gearresteerd met 400 kilo cocaïne. Bovendien werden tijdens de operatie luxe auto’s en contant geld in beslag genomen en werden bankrekeningen bevroren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team