Zoeken

Marokko onderschept 8 ton drugs bestemd voor Europa (foto’s)

1 maart 2022 - 21:40 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft vijf personen gearresteerd die tussen de 27 en 66 jaar oud zijn en reeds bekend zijn bij justitie. Aangenomen wordt dat ze deel uitmaken van een netwerk dat actief is in de internationale drugshandel en de invoer en afzet van cocaïne.

De politie voerde twee gelijktijdige acties uit, in Tassoultante bij Marrakech en in de plattelandsgemeente Ait Khssa Ait Lahcen Oussaid, bij Khenifra. De acties leidden tot de arrestatie van twee van de vijf verdachten. De drie andere verdachten werden aangehouden in het centrum van Khenifra en in de wijk Anfa in Casablanca, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Tanger: 1335 kilo cocaïne onderschept op cruiseschip op weg naar Antwerpen

Naast de arrestatie in de wijk Tassoultante in Marrakech heeft de politie ook 8,84 ton cannabis in beslag genomen, die klaar stond om verpakt en opgeslagen te worden in houten kubussen, om naar een Europees land te worden vervoerd. Volgens de DGSN hebben de huiszoekingen in een tweede opslagplaats in Khenifra geleid tot de inbeslagneming van apparatuur die wordt gebruikt voor de verpakking en opslag van drug voor internationale smokkel. In Casablanca waren de zoekacties even succesvol: 10 kilo cocaïne, juwelen en luxe horloges werden in beslag genomen.

Lees ook: Marokko: recordhoeveelheid coke in beslag genomen in 2021

De vijf verdachten worden in hechtenis gehouden in afwachting van de resultaten van het onderzoek, om alle betrokkenen in de zaak te identificeren met het oog op hun berechting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team