Zoeken

Tanger: drugs in houten planken verborgen

31 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

In de wijk Beni Makada in Tanger zijn zaterdagmiddag door de politie drie personen gearresteerd voor de smokkel van een grote hoeveelheid drugs voor internationale handel.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst (DGSN) heeft het onderzoek in deze zaak geleid tot de aanhouding op heterdaad van de eigenaar van een timmerwerkplaats in Douar Bni Ouassine, in de buitenwijken van Tanger. Hij en twee medeplichtigen hadden een grote hoeveelheid cannabis verstopt en opgeslagen in houten planken die bestemd waren voor de uitvoer.

Lees ook: Spanje: plezierboot onderschept met 810 kilo Marokkaanse hasj

Hun werkwijze bestond erin de planken leeg te maken en de drugs erin te verbergen. Ze bedekten ze dan met chemicaliën om verwarring te veroorzaken bij de politiehonden. De operaties om de drugs uit de planken te halen zijn nog niet afgerond, maar de hoeveelheid reeds gevonden drugs wordt geschat op 2,1 ton cannabis.

Lees ook: Rechtbank Tanger behandelt zaak crash drugsvliegtuig

De drie verdachten worden momenteel ondervraagd om mogelijke medeplichtigen te identificeren en alle nationale en internationale banden van dit criminele netwerk te onderzoeken, concludeert de DGSN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team