Zoeken

Bulgaren en Iraniërs aangehouden op luchthaven Casablanca

15 april 2022 - 15:00 - Marokko

©

Zeven buitenlanders zijn dinsdag aangehouden op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca. Het gaat om vier Bulgaren en drie Iraniërs, tussen 28 en 68 jaar oud, die betrokken zijn bij de activiteiten van een internationaal netwerk voor mensenhandel en illegale immigratie.

De politie op de Mohammed V-luchthaven van Casablanca wist drie Iraanse onderdanen op heterdaad te berappen tijdens een grenscontrole. Ze probeerden illegaal Marokko binnen te komen om vervolgens naar Spanje door te reizen. Daarna volgde de aanhouding van vier Bulgaren die volgens de nationale veiligheidsdienst (DGSN) tot dezelfde organisatie zouden behoren.

Lees ook: Netwerk voor handel in menselijke organen opgerold in Casablanca

Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke politie (BNPJ), die zal trachten alle internationale vertakkingen van dit criminele netwerk op te sporen. Er wordt ook onderzoek gedaan naar banden met Europese en Aziatische netwerken voor illegale immigratie en mensenhandel. Verscheidene valse reisdocumenten, instapkaarten en mobiele telefoons met internationale SIM-kaarten, werden in beslag genomen, zodat de politie over voldoende bewijsmateriaal beschikt voor verder onderzoek.

Lees ook: Marokkaans echtpaar op Gran Canaria blijkt brein achter mensenhandelnetwerk

De zeven verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen door het Nationaal Bureau voor de bestrijding van illegale immigratie, dat onder de BNPJ valt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team