Zoeken

Marokko wil met hulp van India militaire voertuigen produceren

16 maart 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marokko is in gesprek met Indiase bedrijven om in het koninkrijk gepantserde voertuigen te produceren voor de Koninklijke Strijdkrachten en de legers van andere Afrikaanse landen.

Mohsen Jazouli, Marokkaanse minister van Investeringen, verklaarde tijdens een officieel bezoek aan India, dat Marokko rekent op een samenwerking met India om de lokale productie van militaire voertuigen te ontwikkelen.

Lees ook: Marokkaans leger neemt Indiase terreinwagens in ontvangst

De twee landen hebben de afgelopen jaren hun militaire samenwerking versterkt. Het Indiase bedrijf Tata Advanced Systems, leverde in 2022 militaire transporttrucks aan het Marokkaanse leger en begin dit jaar 90 Tata LPTA 2445 6×6 tactische transporttrucks.

Lees ook: Indiase en Marokkaanse marines trainen samen

De belangrijkste voordelen voor Marokko bij het kopen van wapens van Indiase makelij zijn de prijs-kwaliteitverhouding en de beschikbaarheid van Indiase militaire apparatuur tegen concurrerende prijzen. De afgelopen drie jaar hebben Marokko en India samenwerkingsovereenkomsten ondertekend in diverse gebieden, waaronder cyberbeveiliging, ruimtetechnologie, infrastructuurontwikkeling en gezamenlijke financiering van defensieprojecten en -industrieën.

Bladna.nl