Zoeken

Indiase en Marokkaanse marines trainen samen

31 juli 2022 - 21:10 - Wereld

©

De Indiase marine en de Koninklijke Marokkaanse Marine trainden deze week nabij de haven van Casablanca. De oefening, in het kader van de overzeese ontplooiing op lange afstand in 2022, heeft tot doel de interoperabiliteit te versterken en de coördinatie tussen de twee landen te ondersteunen.

Het in Rusland gebouwde Indiase marinefregat "INS Tarkash" en het fregat "Hassan II" van de Marokkaanse marine hielden deze week gedurende meer dan zeven uur gezamenlijke oefeningen bij de haven van Casablanca, meldt Hespress.

Lees ook: Marokko en Algerije nemen samen deel aan militaire oefening

De militaire training was bedoeld om de maritieme samenwerking tussen Marokko en India te bevorderen, maar ook om een beter begrip te krijgen van de operationele procedures van de twee oorlogsschepen. Door de gezamenlijke oefeningen leerden de twee landen ook elkaars militaire vermogens kennen.

Lees ook: Verenigde Staten schenken boten aan Marokkaanse zeemacht

De INS Starkash van de Indiase marine heeft behalve met Marokko ook gezamenlijke oefeningen gehouden met de Franse, Spaanse en Soedanese marines. Het volledig geladen schip verplaatst 4100 ton en is 124,8 meter lang. De oefeningen zijn volgens Indiase bronnen gericht op een beter inzicht in de maritieme veiligheidsaspecten met bevriende landen in de Middellandse Zee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team