Zoeken

India lanceert charmeoffensief om wapens aan Marokko te verkopen

2 april 2023 - 16:00 - Wereld

©

India heeft woensdag in de stad Pune, centrum van de militaire industrie van het land, legerverantwoordelijken van 31 Afrikaanse landen, waaronder Marokko, samengebracht om hen verschillende defensiesystemen te presenteren.

"India is de afgelopen jaren een van de belangrijkste exporteurs van defensiemateriaal geworden. Er is hier een defensieproductie-ecosysteem opgebouwd, dat het voordeel heeft van een overvloed aan technisch personeel. De Indiase defensie-industrie kan met u samenwerken om aan uw defensiebehoeften te voldoen", aldus de Indiase minister van Defensie tijdens deze bijeenkomst.

Lees ook: Marokko wil met hulp van India militaire voertuigen produceren

"De bezoekende delegaties nemen deel aan demonstraties van verschillende systemen zoals artilleriekanonnen, gepantserde voertuigen, radars, simulatoren en munitie", meldt de Indiase krant The Economic Times, waarbij wordt benadrukt dat India wapens wil exporteren naar Afrikaanse landen die de middelen niet hebben om defensiemateriaal aan te schaffen bij westerse landen.

Tijdens het evenement werden "een tentoonstelling van defensie-uitrusting en een interactie met Indiase defensie-industrieën georganiseerd voor legerleiders en vertegenwoordigers van Afrikaanse naties in Pune. De tentoonstelling gaf een overzicht van de technologische capaciteiten en prestaties van de natie", aldus het Indiase leger in een bericht op Twitter.

Lees ook: Marokkaans leger neemt Indiase terreinwagens in ontvangst

Volgens sommige waarnemers blijft de invoer van Indiase wapens door Afrikaanse landen beperkt. Slechts 10 tot 15% van de jaarlijkse Indiase defensie-uitvoer is bestemd voor Afrikaanse landen zoals Mozambique, Egypte, Ethiopië, Seychellen... voor een omzet van 1,7 miljard dollar. India heeft de ambitie om deze omzet in de komende jaren te verhogen naar 5 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team