Zoeken

Marokko: hotels moeten prijzen verlagen

31 mei 2020 - 14:50 - Economie

©

Hotels in Marokko hebben geen andere keuze dan hun prijzen te verlagen om meer nationale toeristen aan te trekken en de sector te helpen herstellen van de coronacrisis.

Zoubir Bouhout, directeur van de provinciale raad voor toerisme in Ouarzazate, stelt dat enkel een verlaging van de prijzen de sector zal kunnen redden.

Volgens de verantwoordelijke verloor de sector in de afgelopen drie maanden 64 miljard dirham. "De grenzen van Marokko en zelfs in het buitenland zijn gesloten. Alle landen streven ernaar hun onderdanen thuis te houden. Professionals uit de sector moeten daarom aanzienlijke inspanningen leveren om de Marokkaanse consumenten aan te trekken. Dat betekent een prijsdaling, maar ook strenge hygiënemaatregelen zodat Marokkaanse burgers die wil reizen, dit in alle rust kunnen doen.", aldus Bouhout.

"Er is in Marokko een middenklasse die elke zomer, of zelfs midden in het jaar, de vakantie in het buitenland doorbrengt. In 2019 gaven Marokkanen ongeveer 20 miljard dirham uit in het buitenland. Over 10 jaar is dat 125 miljard. Dit cijfer bleef van 2010 tot 2019 in een stijgende trend. Moest dit geld in Marokko worden uitgegeven dan zou de toeristische sector het nu veel beter doen.", concludeert Zoubir Bouhout.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team