Zoeken

Marokko: toerisme pas in november weer op gang

23 juli 2020 - 15:20 - Economie

©

De toeristische sector in Marokko wordt opgeschud door één van de ergste crisissen ooit. In tegenstelling tot meerdere andere sleutelsectoren in het koninkrijk, verloopt de hervatting van de toeristische activiteiten moeizaam.

In de sector wordt verwacht dat het toerisme pas in november of december weer echt op gang zal komen. Een roadmap voor de periode 2020-2022 werd opgesteld maar nog is nog niet in werking getreden.

Voor veel professionals in de sector zal de afwezigheid van een duidelijk beleid van de overheid tot de ineenstorting van de toeristische sector leiden.

Challenge bericht dat buitenlandse toeristen goed zijn voor 70 procent van de toeristische inkomsten. Door de coronacrisis verloor de sector tussen maart en mei dit jaar 8,3 miljard dirham. Vorig jaar bracht het toerisme 78 miljard dirham op.

Volgens het blad zullen de toeristische aankomsten dit jaar met 70 procent dalen naar slechts 4 miljoen toeristen voor een omzet van 31 miljard dirham. Voor het seizoen 2020-2021 verwacht het koninkrijk in het beste geval 13,2 miljoen toeristen en 79 miljard dirham winst.

In het ergste geval zal Marokko dit jaar 2,2 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen, 8,8 miljoen volgend jaar en 11,6 miljoen in 2022.

Bladna.nl