Zoeken

Marokko herstelt contact met Noorwegen

3 mei 2021 - 19:40 - Marokko

©

Afgelopen donderdag heeft de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, via een videoverbinding gesproken met zijn Noorse ambtsgenoot Ine Marie Eriksen Soreide. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de Sahara-kwestie.

De twee ministers prezen de goede betrekkingen tussen Marokko en Noorwegen en spraken het voornemen uit om de banden te versterken door politiek overleg en het opstellen van een gezamenlijke routekaart om initiatieven te ontplooien waar beide landen van kunnen profiteren.

Zowel in Noorwegen als in Marokko heerst er optimisme over de strijd tegen het coronavirus. De ministers willen de hoeveelheid aan diplomatieke bezoeken weer gaan opvoeren als de strijd tegen het virus is gestreden.

Verder prees de Noorse minister van Buitenlandse Zaken de stabiliserende rol van Marokko in de regio. Ook kondigde Eriksen Soreide aan dat ze voor het einde van het jaar nog een werkbezoek zal brengen aan het koninkrijk. Aangezien Noorwegen in 2021 en 2022 een niet-permanent lid is van de VN-Veiligheidsraad, zal de kwestie van de Marokkaanse Sahara zeker aan bod komen tijdens een ontmoeting tussen beide ministers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team