Zoeken

Marokko-Turkije: wederzijdse erkenning van vaccinatiebewijzen

10 juni 2021 - 18:20 - Marokko

©

Marokko en Turkije hebben onlangs besloten tot de wederzijdse erkenning van Covid-19-vaccinatiecertificaten. Dit besluit volgt op de virtuele ontmoeting tussen de minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en zijn ambtsgenoot Mevlüt Çavuşoğlu.

Volgens een verklaring van de afdeling van Bourita, spraken beide mannen hun voldoening uit over de uitstekende vriendschaps- en samenwerkingsrelaties die de twee landen binden, en gaven zij uiting aan hun eensgezindheid over de noodzaak om de mechanismen voor partnerschap nieuw leven in te blazen, door de organisatie van nieuwe zittingen van de politieke dialoog en de Gemengde Commissie.

Lees ook: Marokko treft voorbereidingen voor invoering vaccinatiebewijs

Deze nieuwe impuls behelst de opstelling van een routekaart voor de bevordering van investeringen, waarbij profijt wordt getrokken uit de nieuwe waardeketens, meldt Infomediaire. De twee ministers hebben de organisatie aangekondigd van een economisch forum dat zich voornamelijk zal richten op handel en investeringen, in de marge van de volgende Gemengde Commissie. Bourita en Çavuşoğlu wisselden ook uit over de gezondheidssituatie en de inspanningen in de strijd tegen de coronapandemie. Daarom hebben zij besloten de door hun respectieve landen afgegeven vaccinatiebewijzen wederzijds te erkennen.

Wat regionale en internationale kwesties betreft, hebben Turkije en Marokko de handen ineen geslagen en zich ertoe verbonden de coördinatie en het overleg over aangelegenheden van gemeenschappelijk belang voort te zetten, waaronder Libië, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team