Zoeken

VS en Marokko bespreken escalerend geweld in Israël-Palestina

20 mei 2021 - 16:20 - Marokko

©

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken had op dinsdag 18 mei een telefonisch gesprek met zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita. Op de agenda: de escalatie van geweld in Israël en Palestina.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen, "bespraken hun gedeelde bezorgdheid over het geweld in Israël, de Westelijke Jordaanoever en Gaza, dat het leven heeft gekost aan Israëlische en Palestijnse burgers, waaronder kinderen," zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring na het gesprek.

"De minister benadrukte het belang van een sterk bilateraal partnerschap en de sleutelrol van Marokko bij het bevorderen van de stabiliteit in de regio," meldt dezelfde bron.

Minister Antony Blinken berichtte via een Tweet dat hij gesproken heeft met Nasser Bourita "over het belang van het herstellen van de rust in Israël, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook om verder verlies van mensenlevens te voorkomen". Hij benadrukte ook dat Marokko een strategische partner is. "Wij zullen samenwerken om dit conflict te beëindigen", schreef hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team