Zoeken

Suriname wil ambassade en consulaat in Marokko openen

13 maart 2021 - 12:00 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken heeft op donderdag 11 maart 2021 een ontmoeting gehad met zijn Surinaamse ambtgenoot, Albert Ramdin. Ze ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2021-2024.

Tijdens de bijeenkomst gaf Ramdin aan dat de regering van de Republiek Suriname heeft besloten om een ambassade in Rabat en een consulaat in Dakhla te openen, om zo een ​​verdere impuls te geven aan de bilaterale samenwerking en de bevordering van investeringen en handel tussen de twee landen, schrijft Waterkant.

Na afloop van hun ontmoeting hielden de twee ministers een gezamenlijke persconferentie, waarbij de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken opmerkte dat de samenwerking tussen de twee landen sinds het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Suriname in 2004 zich blijft ontwikkelen.

Hij beklemtoonde de gemeenschappelijke wil om de politieke dialoog te verdiepen, de bilaterale banden te versterken en in gesprek te blijven over regionale en multilaterale samenwerking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team