Zoeken

Ierland opent voor eind 2021 een ambassade in Marokko

26 mei 2021 - 15:40 - Marokko

©

Simon Coveney, de Ierse minister van Buitenlandse Zaken, heeft gezegd dat zijn land later dit jaar een nieuwe ambassade in Marokko zal openen om de groei van de handel in Afrika te ondersteunen.

De diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Ierland werpen reeds vruchten af. Na de ontmoeting in april tussen Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken en Marokkanen in het buitenland, en zijn ambtgenoot Simon Coveney is het snel gegaan. Overeenkomstig de wil van beide partijen zal binnenkort in Rabat een ambassade worden gevestigd.

In een verklaring tijdens de viering van de Afrikadag zei Simon Coveney dat er in de komende jaren sprake zal zijn van een verdere uitbreiding naarmate de handel en de investeringen in beide richtingen toenemen.

De minister zei ook dat hij deze week een verslag aan de regering zal voorleggen met details over het eerste jaar van de tenuitvoerlegging van de Afrika-strategie. Een rapport waaruit blijkt dat de export van Ierland naar Afrika in 2019 4,85 miljard euro bedroeg, een stijging van 36% ten opzichte van 2018.

De Ierse diplomatie is nu uitgebreid tot twaalf ambassades. De regering heeft toegezegd tegen 2025 drie nieuwe ambassades te openen in Franstalig Noord- en West-Afrika, onder meer in Rabat, dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team