Zoeken

Marokko voorziet Guerguerat van water- en elektriciteitsnetwerken

8 november 2021 - 19:08 - Marokko

©

Marokko heeft aangekondigd dat de gemeente Guerguerat binnenkort op het water- en elektriciteitsnet zal worden aangesloten. Daarnaast zijn er ook nog andere infrastructuurvoorzieningen ingepland om de ontwikkeling van de plattelandsgemeente te stimuleren.

Naar voorbeeld van andere steden in de Sahara is het koninkrijk van plan de investeringen in de stad Guerguerat aan de grens met Mauritanië te verveelvoudigen. De autoriteiten gaan daarom een groot aantal werken uitvoeren, om inwoners van deze regio uit hun isolement te halen.

Lees ook: Marokko wil Guerguerat ontwikkelen tot industrieel en logistiek knooppunt

In de marge van de viering van de 46e verjaardag van de Groene Mars werden verschillende plannen aangekondigd. Met name de opstart van projecten voor de aansluiting van de grenspost op het Marokkaanse water- en elektriciteitsdistributienet. Guerguerat zal van elektriciteit worden voorzien door de thermische centrale van Bir Guendouz, de laatste stedelijke plaats vóór de grenspost.

Lees ook: Grote moskee voor Guerguerat

Naast deze vitale voorzieningen zal de gemeente worden uitgerust met een handels- en distributiezone en een agentschap van Al-Barid Bank, om Marokkaanse onderdanen en buitenlanders in staat te stellen banktransacties te verrichten in deze verre uithoek van de woestijn.

Bladna.nl