Zoeken

Marokkanen kunnen nu eigen elektriciteit produceren

16 november 2021 - 15:40 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft een wetsontwerp goedgekeurd, die elke natuurlijke- of rechtspersoon toestaat om elektriciteit te produceren voor de eigen behoeften en indien nodig gebruik te maken van het nationale net voor het transport ervan.

De bepaling in wetsontwerp nr. 82.21 betreffende het zelf opwekken van elektrische energie, werd goedgekeurd tijdens de regeringsraad, aldus regeringswoordvoerder Mustapha Baitas. Het wetsontwerp is ingediend door de minister van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling en heeft tot doel om de productie van elektrische energie voor eigen verbruik te reguleren.

Lees ook: Marokko wil over tien jaar 52% van energie duurzaam opwekken

Het gaat om de regeling van de activiteit van het zelf opwekken van elektrische energie, ongeacht de productiebron, de aard van het net, het spanningsniveau of de capaciteit van de gebruikte installatie. De nadruk ligt op de veiligheid van het nationale elektriciteitsnet en de naleving van de beginselen van transparantie en non-discriminatie tussen verschillende belanghebbenden, aldus Baitas.

Lees ook: Marokkanen mogen binnenkort zelf elektriciteit produceren

De richtlijn voorziet ook in drie systemen voor zelfopwekking in geval van interconnectie met elektriciteitsnetten: een systeem voor de aangifte, een systeem voor de aansluiting en een vergunningssysteem. De kenmerken van elk systeem zullen bij verordening worden vastgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team