Zoeken

Naar één enkele grenspost tussen Marokko en Mauritanië

25 juni 2021 - 10:40 - Marokko

©

Kandahar, het gebied dat de Marokkaanse en de Mauritaanse grenspost bij Guerguerat scheidt, zal verdwijnen. Binnenkort zal er nog maar één grenspost zijn tussen de twee landen.

Marokkaanse en Mauritaanse burgers zullen niet langer de kleine afstand van 3,4 km moeten overbruggen tussen de grensovergang van Guerguerat in Marokko en de grensovergang met Mauritanië, die vroeger Kandahar heette, meldt Maghreb Intelligence. De twee landen werken aan één grensovergang in plaats van twee. Er zijn al werkzaamheden begonnen om het gebied veiliger te maken. In een vroeger stadium hebben Rabat en Nouakchott vruchtbare gedachtewisselingen gehad, samen met de betrokken partijen en diensten.

Lees ook: Mauritanië versterkt militaire aanwezigheid aan grens met Marokko

In december heeft Marokko militair ingegrepen in de bufferzone van Guerguerat om een einde te maken aan de blokkades die het gevolg waren van de acties van de Polisario en om het vrije verkeer van burgers en handel te herstellen. Eind 2016 vond er een politieactie plaats om het gebied, dat werd geteisterd door allerlei vormen van illegale handel, te saneren.

De autoriteiten van de regio Dakhla asfalteerden een weg van meer dan 2 kilometer vol gaten en kuilen. Deze passage, die de enige landverbinding vormt tussen Marokko en andere Afrikaanse landen, maar ook tussen Europa en de rest van Afrika, was voor voertuigen moeilijk te gebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team