Zoeken

Marokko: graven in Khemisset verplaatst voor stuwdam

24 juli 2021 - 18:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterstaat heeft besloten een stuwdam te bouwen in Tiddas, in de regio van Khemisset. Daarvoor zullen een aantal graven moeten worden verplaatst of afgedekt.

Er is een contract ondertekend ter waarde van 1,7 miljoen dirham met een onderneming voor openbare werken, die geselecteerd werd voor de bouw van de Tiddas-dam in de regio Khemisset, meldt Maghreb Intelligence. Dit bedrijf heeft zich inmiddels gevestigd in Tiflet, een stad in dezelfde regio.

Lees ook: Marokko investeert miljarden in dammen

Alleen graven die minder dan 40 jaar oud zijn, zullen worden verplaatst. "Onze godsdienst staat het toe en wij hebben adviezen van theologen in dit opzicht", aldus een ambtenaar van het ministerie van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterstaat.

Volgens schattingen kan de dam tot 500 miljoen m³ water bevatten. Dit is voldoende om de hele regio van drinkwater te voorzien. De werken zijn voor meer dan 70% voltooid. Het project zal naar verwachting dit jaar worden afgerond. Tot dusver zijn er in het stroomgebied Bouregreg-Chaouia zes grote stuwdammen gebouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team