Zoeken

Marokko bouwt meerdere stuwdammen in het noorden

16 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

Marokko wil zijn waterwerken in de noordelijke regio versterken. Om dat te doen wordt de bouw gepland van kleine dammen en bergmeren, voor een totaal bedrag van 317 miljoen dirham.

Het betreft met name de bouw van zeven kleine dammen en bergmeren. Deze projecten zijn een onderdeel van de uitvoering van het Nationaal programma voor drinkwatervoorziening en irrigatie (PNAEPI) 2020-2027, aldus een persbericht van de regionale raad.

Lees ook: Marokko en Nederland willen drinkwater produceren uit vocht in de lucht

De waterwerken, met een totale capaciteit van meer dan 28 miljoen m³, zullen worden gefinancierd door de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Uitrusting en Water. De twee afdelingen gaan hiervoor een bedrag van 253,6 miljoen dirham vrijmaken, dat wordt aangevuld door de Gewestraad, die 63,4 miljoen dirham ter beschikking zal stellen.

Lees ook: Marrakech: overheid wil watertekort voorkomen

Vijf van deze kleine stuwdammen en bergmeren komen in de provincie Ouezzane. Het programma omvat ook de bouw van een kleine stuwdam genaamd "Targha" in de gemeente Tizgane (provincie Chefchaouen), met een capaciteit van 2,27 miljoen m³, en het heuvelmeer "Bouhout" met een capaciteit van 81.000 m³.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team