Zoeken

Marhaba 2021: toelagen voor wereld-Marokkanen bekend

2 juli 2021 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De toelagen die de regering voornemens is te betalen aan in het buitenland wonende Marokkanen, die vanuit de havens van Frankrijk, Italië en Portugal met de boot naar Marokko reizen, zijn bekendgemaakt. Het decreet tot instelling van deze vergoedingen is in het staatsblad gepubliceerd.

De regering heeft woord gehouden. Marokkanen die in het buitenland wonen en over zee reizen, ontvangen een toelage voor vervoer over zee. Volgens het tweede artikel van het decreet nr. 21.4792 wordt het bedrag van de vergoeding voor zeevervoer vastgesteld op 1000 dirham voor vervoerbewijzen van minder dan 250 euro. Voor tickets van meer dan 250 euro wordt een toeslag van 5 dirham per extra euro aangerekend. Het vergoedingsplafond is vastgesteld op 3000 dirham.

Lees ook: Wereld-Marokkanen krijgen compensatie voor bootovertocht

Volgens hetzelfde decreet is het aan de Directie van de Koopvaardij om deze toelagen te begroten. Het ministerie van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterstaat en het ministerie van Economische Zaken, Financiën en Hervorming van het Bestuursapparaat zullen verantwoordelijk zijn voor de vaststelling van en het besluit over de procedure voor de betaling van de vergoedingen.

De Regeringsraad had een ontwerp-besluit goedgekeurd met betrekking tot een vergoeding ten behoeve van Wereld-Marokkanen die in de periode van 15 juni tot en met 30 september 2021 één enkele retourreis over zee maken. Dit project is een toepassing van hoge koninklijke instructies.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team