Zoeken

Marokko zet nieuwe stap naar cannabis-legalisering

25 februari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Onder voorzitterschap van premier Saâdeddine El Othmani zal op donderdag 25 februari in de regeringsraad een project "over het legale gebruik van cannabis" worden besproken. Opnieuw een stap in de richting van de legalisering van cannabis in Marokko.

Bij de aanvang van zijn werkzaamheden zal de regeringsraad zich op donderdag 25 februari buigen over een wetsontwerp "betreffende het legale gebruik van cannabis", aldus het departement van het regeringshoofd in een verklaring. Dit is een primeur waaruit de bereidheid van Marokko blijkt om cannabis te legaliseren, zoals Libanon reeds heeft gedaan.

Naast het project "over het legale gebruik van cannabis", zal de regeringsraad zich ook buigen over drie ontwerpdecreten. Deze geven uitvoering aan het wetsdecreet betreffende de uitzonderlijke maatregelen ten gunste van bepaalde werkgevers en hun ingeschreven werknemers die aangesloten zijn bij de CNSS, alsook van bepaalde categorieën zelfstandigen en bij de CNSS verzekerde zelfstandigen, die getroffen worden door de gevolgen van de coronaviruspandemie. Dit heeft betrekking op de subsectoren particuliere sporthallen, particuliere kinderdagverblijven en culturele en creatieve bedrijven, aldus het perscommuniqué.

De raad zal zijn werkzaamheden afsluiten met de bespreking van voorstellen voor benoemingen in hoge ambten, overeenkomstig de bepalingen van artikel 92 van de Grondwet, zo concludeert dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team